Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Η σειρά της παράδοσης συνεχίζεται: Μακεδονία-Ιόνιο-Αιγαίο/Ανατ. Μεσόγειος

 


Σε προηγούμενα σχετικά σχόλια γράψαμε τις βασικές και στοιχειώδης αλήθειες που προκύπτουν από τη Συμφωνία με την Αίγυπτο. Όσο περνάνε οι ημέρες και καταλαγιάζουν οι κυβερνητικές ζητωκραυγές, τόσο καλύτερα βλέπουμε την κατάσταση που εξελίσσεται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά από την υπογραφείσα Συμφωνία.

Στα Σκόπια  με τη Συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραδώσαμε  όνομα,  γλώσσα και Εθνότητα της Μακεδονίας. Η κυβέρνηση της  ΝΔ παρέμεινε στα λόγια των ίδιων των καταγγελιών της και αποδέχθηκε το έγκλημα, όπως το χαρακτήριζε, την κακή Συμφωνία.

Στη Συμφωνία ΑΟΖ με την Ιταλία στο Ιόνιο η κυβέρνηση ΝΔ, δημιούργησε ένα νέο μοντέλο, αυτό της μερικής επήρειας των νησιών, με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα ήρθαν στην ισοφάριση.

Στη Συμφωνία  ΑΟΖ με Αίγυπτο, η κυβέρνηση ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο, αφού αποδέχθηκε:

1.Μειωμένη επήρεια ΑΟΖ σε Ελληνικά νησιά, ακόμη και στο μεγαλύτερο την Κρήτη

2.Τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ, κάτι που δεν προβλέπεται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.(Στην πράξη αναγνωρίζονται γκρίζες ζώνες κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο

3.Εγκατάλειψη της μέσης γραμμής για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υπερβαίνοντας την κόκκινη γραμμή όλων των κυβερνήσεων. Το επιφυλασσόμαστε για αργότερα, που δηλώνεται, παραπέμπει στη γνωστή αύξηση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ, που ποτέ δεν γίνεται.

4. Την παραπομπή στις καλένδες του εθνικού οράματος της ένωσης των ΑΟΖ Ελλάδας –Κύπρου

Έτσι με αυτόν τον τρόπο έχει ολοκληρωθεί η α΄ φάση της παράδοσης  του Αιγαίου και Ανατ. Μεσογείου , στο μέρος εκείνο που το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας,  αναγνωρίζει στην πατρίδα μας.

Οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία που θα καθορίσουν τη διαπραγμάτευση, θα δείξει αν η β’ φάση του σχεδίου θα πραγματοποιηθεί ή θα μείνει μόνο ως σενάριο ευφάνταστων Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου