Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Η πολιτική σελίδα πρέπει να αλλάξει, αφού δεν μπορεί να μας βγάλει από αδιέξοδα.



Δύσκολα βρίσκεις άνθρωπο που να είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που κινούνται τα πολιτικά δρώμενα στην πατρίδα  μας, τουλάχιστον την τελευταία 10 χρονη μνημονιακή περίοδο. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, εναλλασσόμενες μάλιστα έστω και δικομματικά, αφού έτσι δίνεται και έμφαση στη λειτουργία  της Δημοκρατίας.

Παρά ταύτα όμως,  πρόοδος που να φανερώνει και την ευημερία του λαού και της χώρας δεν παρατηρείται. Αντιθέτως, η στασιμότητα των πολιτικών και κοινωνικών πραγμάτων, χαρακτηρίζεται  από μία τελματώδη κατάσταση, που είναι και το χαρακτηριστικό των περιόδων αυτών. Και έτσι είναι απόλυτα δικαιολογημένο και το κλασσικό ερώτημα πουν βάζουν πολλοί,  το πως μπορούμε να  βγούμε από το τέλμα αυτό;

Είναι φανερό λοιπόν, ότι οφείλουμε ως λαός,  να αναζητήσουμε ένα νέο σταυροδρόμι, που να προσφέρει όμως νέες επιλογές, με χαρακτηριστικό τους γνώρισμα τη  φυγή προς τα εμπρός, επειδή  όλες οι παλιές πολιτικές συνταγές που έχουν δοκιμαστεί πρέπει να παραμεριστούν, αφού έχουν αποτύχει γιατί το μόνο που κάνουν είναι μία συνεχής  ανακύκλωση του ίδιου πολιτικού μείγματος.

Επομένως, αυτό που  χρειάζεται η χώρα και σε προέκταση οι  πολίτες της,  είναι η ολιστική προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα, είτε είναι πολιτικά, είτε  οικονομικά, είτε  κοινωνικά. Δηλαδή, με πολύ απλά και κατανοητά λόγια, η πολιτική σελίδα όπως την έχουμε γνωρίσει πρέπει να αλλάξει, αφού δεν έχει και δεν μπορεί τίποτα καλύτερο να προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου