Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ο υβριστής Ερντογάν απέναντι στην Ιστορία και τα Μνημεία της!




Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας σεβάστηκε το Προεδρικό Διάταγμα του 1934 του Κεμάλ και άφησε τον Ερντογάν να χειριστεί το θέμα της Αγίας Σοφίας.  Τον άφησε να εκτεθεί και να δείξει ακόμη και την βαρβαρότητά του αν τολμάει μπροστά στη διεθνή κατακραυγή. 

Γιατί άραγε τόση μανία του Ερντογάν για την Αγία Σοφία; Οι λόγοι μάλλον είναι πολλοί, σύμφωνα με αυτούς που ανιχνεύουν τη συμπεριφορά του.

Πρώτος λόγος, για να ικανοποιήσει το φανατισμό λαϊκών στρωμάτων τώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του.

Δεύτερος λόγος, για να δείξει παγκοσμίως ότι αυτό είναι ηγέτης που δεν λογαριάζει κανέναν και μάχεται για το Ισλάμ, αφού  αποτελεί τον εγκυρότερο, μέχρι σήμερα, ηγετικό εκπρόσωπο και εκφραστή του νέο-οθωμανισμού, για να εξυψωθεί  σε χαλίφη. Ως εκ τούτου χρειάζεται μια νέα «ιερή πόλη», με το αντίστοιχο υπέρλαμπρο, ιστορικά και συγκινησιακά ισχυρό ιερό τέμενος, αντίστοιχο της Μάκκα αλ – Μουκαράμα (Μέκκα Σαουδικής Αραβίας).

Τρίτος λόγος, γιατί είναι καιροσκόπος υβριστής , που αδιαφορεί για τον πολιτισμό και την πανανθρώπινη κληρονομιά.

Θα το τολμήσει; Θα προχωρήσει και θα κάνει πράξη αυτό που λέγεται για αυτόν, ότι πράττει ότι αναγγέλλει ή  θα το παίξει ισορροπιστής και στην περίπτωση αυτή;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου