Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Πισώπλατα «μαχαίρωσαν» τους συνταξιούχους ακόμα μια φορά. Ντροπή!




Όταν το μαύρο γίνεται άσπρο, τότε εύκολα και τα αναδρομικά των συνταξιούχων που το ΣτΕ τους επιδίκασε,  καρατομούνται πολύ εύκολα και παράνομα παρακρατούνται! Και μόνο το γεγονός ότι από τα μέτρα ευνοούνται 900.000  και ζημιώνονται  1,5 εκατ. συνταξιούχοι, φανερώνει όχι μόνο την αδικία, αλλά και το μέγεθος της αναλγησίας.

Η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά την απόφαση του ΣτΕ, «βαφτίζει το κρέας ψάρι», και παράνομα δεν δίνει 2, 5 δις, ευρώ για δώρα και επικουρικές συντάξεις.  Αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας αλχημείας είναι οι νέες προσφυγές των συνταξιούχων, που ήδη έχουν αρχίσει και προετοιμάζονται. Νέες αγωνίες, νέες περιπέτειες και ταλαιπωρία και   νέα έξοδα. 

Και δεν φτάνει αυτό το αίσχος, η αναίδεια πάει ακόμη πιο μακριά, αφού  η κυβέρνηση προφασίζεται ότι,  προς χάρη των κουτσουρεμένων  επιστροφών προς τους συνταξιούχους, κόβονται οι εξοπλισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων! Και κάνουν το ανήκουστο! Προωθούν τροπολογία, για να μπλοκάρουν μελλοντικές δικαστικές διεκδικήσεις! Τι άλλο θα χρειαστεί να δούμε και να ακούσουμε για να διαπιστωθεί η αναλγησία των κυβερνώντων.

Μπροστά  στην κατάσταση αυτή,  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και αυτός το απύθμενο θράσος να φωνάζει, όταν είναι οι δικοί του οι νόμοι που προκάλεσαν το σημερινό χάος.

Από όλα όσα εφαρμόστηκαν από 2010 μέχρι και σήμερα, αλλά και από όσα προγραμματίζονται για να γίνουν το επόμενο διάστημα, ένα είναι σίγουρο:  Θα εξακολουθήσει ακόμα πιο μεγάλος περιορισμός παντού όπως, στην οικονομία, στα  δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων, στο φορολογικό πνίξιμο, στην αύξηση των χρεών  πάσης φύσεως, στους απεριόριστους πλειστηριασμούς και στη συνέχιση της πώλησης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας σε ξένους.

Η αντίδραση και η αντίσταση του κόσμου, είναι η μοναδική διέξοδος από τον μεγάλο κατήφορο που έχει πάρει η χώρα. Πως θα γίνουν όμως  και πως θα διαμορφωθούν οι δυνάμεις της ανατροπής αυτών των καταστάσεων, είναι ένα τεράστιο ζήτημα που η ίδια ή κοινωνία θα  βρει τρόπους να επιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου