Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Έτσι προστατεύουμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις Ελληνικές επιχειρήσεις!


  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οπωσδήποτε  ο φίλος μου ο Αντρέας Σιδέρης από την Κύπρο που μου  έστειλε αυτό το κείμενο,  που και εγώ το «πείραξα» λίγο,  έχει απόλυτα δίκιο  κατά την άποψή μου και για αυτό υπερθεματίζω και καλώ και όποιον άλλον θέλει και το βρίσκει σκόπιμο, να κάνει τη δική του κοινοποίηση.

Ένα νέο φαινόμενο έχει αρχίσει και εμφανίζεται  στις Η.Π.Α. Στα καλά του καθουμένου, εκεί που κάποιο μαγαζί πάει για κλείσιμο λόγω χρεών, «πέφτει σύρμα» (SMS, FACEBOOK) και «πλακώνει κόσμος» που αρχίζει να αγοράζει ότι βρει μπροστά του. Οι ιδιοκτήτες από άφραγκοι και χρεωμένοι ξεπουλάνε σε μία μέρα και έτσι γλυτώνουν το κλείσιμο! Αυτό για τους ξένους λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη.

Στην Ελλάδα, μια χώρα που μεταπολεμικά  όταν άρχισε να αναπτύσσεται, εκεί κάπου στη δεκαετία του ΄60, το φαινόμενο ήταν σύνηθες. Βλέπετε τότε λειτουργούσε η «γειτονιά» και οι αλάνες για τις μικρές ηλικίες. Έκτοτε και σταδιακά, «μαράζωνε» η αλληλεγγύη, μέχρι που στις σημερινές ήμερες έχει εξαφανιστεί.

Μια μικρή αναλαμπή φάνηκε στις αρχές του 2012, όταν τα μνημόνια εξαφάνιζαν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, λιανικό εμπόριο, οικογένειες και οι δρόμοι γέμιζαν από καταστήματα με κλειστά λουκέτα και αστέγους.

Τώρα ήρθε ο καιρός, γιατί δεν πάει άλλο, να εφαρμόσουμε και εμείς εδώ αυτό που εφαρμόζεται στην Αμερική.
Κατ' αρχήν :
Στηρίζουμε  τα μικρομάγαζα της γειτονιάς μας. Δεν μπορεί κάτι καλό θα έχουν και αυτά! Γιατί όταν θα τα χρειαστούμε, δεν θα υπάρχουν πια...  Ένα κουτί χρώμα και 10 πρόκες, δεν απαιτούν εκδρομή στο PRAKTIKER ή το LEROY MERLIN....η στο ΙΚΕΑ , μόνο μια βόλτα στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς.

Ελληνικά λαχανικά, φρούτα και χυμούς. Αν τα ξένα ήταν τόσο εξαιρετικά καλά, οι ξένοι δεν θα τα έστελναν σε εμάς! (π.χ. Τα ολόλευκα μανιτάρια εισαγωγής είναι περασμένα με λευκαντικό και αντισηπτικό, για να μη μαυρίζουν-ενώ τα Ελληνικά δεν είναι λευκά, αλλά είναι βιολογικά !)

Προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα- το χρήμα να μένει στην Ελλάδα και να κάνει κύκλο εδώ και όχι μέσω της τσέπης κάποιου ξένου επιχειρηματία.
Σοκολάτες ΙΟΝ, αναψυκτικά Φλώρινα και ΕΨΑ: Ελληνικότατα & εξαιρετικά.

Μπύρες Βεργίνα, FIX, ZEOS, Πειραϊκή Ζυθοποιία και τόσες άλλες, παράγονται από μικρές ελληνικές φίρμες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, που έχουν μάλιστα και υπέροχη γεύση.

Η COCA COLA, η PEPSICO ,η jacobs-Παυλίδης , η Barilla-MIΣKO και η Heninger-Amstel δε θα φτωχύνουν! Εντάξει, έχουν και Έλληνες εργαζόμενους, αλλά τα έσοδά των ξένων εταιρειών δεν θα μηδενιστούν κιόλας, όπως συμβαίνει με τις ελληνικές μικρές εταιρείες.

Ο επώνυμος καφές φίλτρου της jacobs,  στην Ολλανδία πωλείται στη μισή τιμή ..... μία συσκευασία φίλτρων καφέ (100 τεμ.) κάνει 75 λεπτά και όχι πάνω από 2 ευρώ.. γι' αυτό αγοράστε καφέ φρεσκοκομμένο από την κάβα της γειτονιάς... ακόμα και χωρίς την ακριβή γεύση, θα είναι πιο φρέσκος!!!

«Τιμωρείστε» ακόμα και τα ακριβά Ελληνικά προϊόντα, όπως πχ  το γιαουρτάκι της ΦΑΓΕ , που στη μεν Ολλανδία πωλείται προς 80 λεπτά, στην Ελλάδα όμως έχει περάσει από χρόνια το 1 ευρώ. Μπορείτε και χωρίς αυτά... τώρα αν πέσει η τιμή του, το ξαναβλέπουμε!
ΑΠΟΡΩ: Πόσο καλύτερο είναι το γάλα της ΔΕΛΤΑ 1 λίτρου (στο χάρτινο κουτί) και στοιχίζει 1,15 ευρώ, ενώ το ΑΓΝΟ έχει μόλις 1,09 ?
Εντάξει , το γάλα του LIDL έχει λιγότερο από ευρώ το λίτρο και λέει ότι είναι Ελληνικό, κάποια ξένα προϊόντα είναι ίσως και λίγο καλύτερα, αλλά είπαμε:
το χρήμα να μένει στην Ελλάδα!

Και προσοχή στα κινέζικα: ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Υπάρχουν ακόμη ηρωικοί βιοτέχνες που ράβουν ελληνικά ρούχα και παπούτσια (boxer) - υποστηρίξτε τους.

Ας οργανωθούμε: Ενημερώνουμε φίλους και γνωστούς για ευκαιρίες!
Στα ψώνια, τη βενζίνη, το γάλα, τα ρούχα, το ψωμί. Επιτέλους, ας φτιάξουμε  για πρώτη φορά μόνοι μας ένα κέικ ή ας τιμήσουμε  το ζαχαροπλαστείο-εργαστήριο  της γωνίας (φρεσκότατο σχεδόν πάντα) και μην πάρουμε το έτοιμο στο super market από μία γερμανική πολυεθνική ....

Ας κυνηγήσουμε  ποιότητα και καλή τιμή. Το δικαιούμαστε  και το αξίζουμε. Δεν μας κάνουν χάρη !
Η κρίση το απαιτεί να είμαστε ενωμένοι, γιατί έτσι μπορούμε καλύτερα !

ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ.... ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου