Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ναι, οι Γερμανοί του ΝΑΤΟ συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως κατοχική δύναμη!



Δημήτρης Κυπριώτης

Πριν από ένα μήνα περίπου είχαμε και από αυτές τις στήλες ανακοινώσει την περίπτωση κατά την οποία γερμανικό πολεμικό σκάφος φόρτωσε παράνομους μετανάστες και τους μετέφερε στη Λέσβο, αγνοώντας εντελώς τις ελληνικές αρχές.

Αυτή η συμπεριφορά δεν θυμίζει καθόλου συμμαχική δύναμη, όπως υποτίθεται ότι είναι η δύναμη του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά κατοχικό στρατό που κάνει ότι θέλει χωρίς να λογαριάζει το κράτος στο οποίο βρίσκεται.

Αυτό το γεγονός επιβεβαίωσε έμμεσα και ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος, ομιλώντας στη Βουλή για το θέμα, λέγοντας ότι:  «….. αυτά συνέβησαν χωρίς το γερμανικό πλοίο να συνεργαστεί όπως όφειλε με τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές(Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας Διάσωσης)καταργώντας στην πράξη την εθνική μας κυριαρχία.


Το σημαντικό είναι ότι το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο, αφού και άλλες φορές έχουν ενεργήσει  έτσι, με χαρακτηριστικότερη ενέργεια αυτήν του παρελθόντος, όταν δανέζικο σκάφος της Frontex είχε αρνηθεί να εκτελέσει τις εντολές των ελληνικών Αρχών.

Άντε μετά να μιλάς για ψυχολογία και ηθικό των στελεχών του Λιμενικού Σώματος όταν βλέπουν αυτήν τη συμπεριφορά των Συμμάχων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου