Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Τα κυριαρχικά σου δικαιώματα πρέπει να μπορείς να τα υπερασπίζεις!

Του Δημήτρη Κυπριώτη


Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, με τη συναίνεση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη διπλωματική επιτυχία που ακούει στο όνομα «διευθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία», αν και γνωρίζει πολύ καλά, ότι χωρίς την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν. μίλια, αυτή η επιτυχία είναι εκ των πραγμάτων «κουτσουρεμένη».

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου, για να κλείσει και άλλες παρόμοιες «τρύπες», γνωρίζοντας όμως ότι αυτές οι κινήσεις δεν παράγουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και δεν μπορούν να αποκαταστήσουν την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας, απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Αυτές οι διπλωματικές «επιτυχίες», για να έχουν αντίκρισμα, θα πρέπει να συνοδεύονται από την αναβάθμιση της αμυντικής ισχύος της χώρας μας. Γιατί αυτή η αναβάθμιση είναι που θα της επιτρέψει να μπορεί να υπερασπιστεί με μεγάλες αξιώσεις τόσο τα εθνικά μας συμφέροντα, όσο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι καιρός πλέον η Ελλάδα, να μην αρκείται μονοδιάστατα στην επίκληση του διεθνούς δικαίου. Δεν φτάνει αυτό από μόνο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου